Begin hier 👈

Ik weet niet goed waar ik moet beginnen.

Misschien moet ik maar gewoon letterlijk bij het begin beginnen.

Zo lang als ik me kan herinneren bestaat mijn leven uit periodes.

Periodes waarin ik op zijn zachtst gezegd somber ben.

Periodes waarin ik een slaaf van mijn gedachtes lijk.

Waarin ik ’s ochtends met moeite uit bed kom en dan nog vrij vaak op de bank eindig.

Al deze jaren heb ik deze kant van mij verborgen proberen te houden.

Het heeft me gesloopt en gebroken.

Uit schaamte.

Schaamte voor hoe erg deze depressie mij beperkt.

Uit angst.

Angst voor wat je zou denken en angst dat ik anders behandeld zal worden.

Maar het is niet eerlijk. Niet naar mij. Maar ook niet naar jou.

Hoe kan ik Noud leren zich nooit te schamen voor wie hij is.

Zichzelf nooit te laten beperken door de angst voor wat andere vinden als zijn vader al jaren een groot geheim met zich meedraagt?

Ik ben wie ik ben. Dit is een deel van mij.

Ik ben geen depressie. Ik heb depressie.

En vandaag besluit ik deze depressie niet langer als last te dragen.

p.s. Ik ben vanaf 20 mei 2019 begonnen met het bijhouden van mijn gedachten. In die tussentijd ben ik gestopt met mijn antidepressiva, overgestapt op andere medicatie, heb ik deelgenomen aan dagbehandeling sessies, ben ik tijdelijk uit huis gegaan, heb ik onzichtbaar gevochten en zichtbaar gejankt.

16 reacties op “Begin hier 👈”

Het is altijd moeilijk om over je gevoel te praten, zeker als man.
Als man hoor je je gevoel weg te stoppen, zeker de gevoelens die je kwetsbaar maken. Dat kan je toch allemaal wel zelf oplossen, daar heb je helemaal niemand voor nodig en daar ga je zeker niet iemand mee lastigvallen.

BULLSHIT!!!!
Je hebt mensen nodig om met dingen die in hoofd spoken te helpen.
Het is belangrijk dat iemand je weer terug op aarde zet en zorgt dat je dingen niet groter maakt dan dat het daadwerkelijk is (problemen) en dat je andere dingen leert waarderen (de kleine overwinning die je elke dag kan behalen).

En soms heb je gewoon een luisterend oor nodig, dat gewoon alleen maar luistert zonder daar een oordeel over te hebben.

Dat is wat de afgelopen tijd heb geleerd, van mijn slechte momenten in mijn leven.
Maar het blijft natuurlijk altijd lastig.
Het is goed dat je hulp hebt gezocht.
Ik sta in ieder geval klaar om je te helpen door je slechte moment en te helpen om die goede momenten meer te waarderen.
Je weet me te vinden en schaam je niet, je wordt er alleen maar sterker van als je het deelt.

Hallo Robin,
Ik vind het ongelofelijk dapper dat je dit bekent maakt. Dit is de eerste stap en je Zal zien dat het een beetje rust geeft. Ik wens je heel veel sterkte met deze moeilijke periode in je leven.

Dat je elke dag nog keihard aan het werk bent om hier uit te komen, om dit te verbeteren en je depressie te verslaan is iets waar je al trots op mag zijn.

Je bent sterk, ook als je zwak bent want je geeft nooit op, zelfs als het soms onmogelijk lijkt🙏🏽

Heel sterk besluit van je om je depressie niet langer als last te dragen! En dat je het deelt.
We zijn er voor je! En niet alleen als we met jullie naar stand-up comedy willen of ons vol willen stoppen met macarons 😉, maar zeker ook als je in een klote periode zit. We helpen je graag!

Hartstikke bedankt voor je lieve bericht Sefanja! Misschien moeten we ons ook gewoon volstoppen met macarons in klote periodes 😉

Keuken, kas of tuinhuis zijn maar kleine klusjes vergeleken met dit project waar je aan werkt joh. Maar makenbouwen aan jezelf is niet alleen te doen buurman. Ik sta klaar voor je als t niet meer lukt, je weet t.

Ajeto

Prachtig begin, Robin. Geen slachtoffer meer willen zijn. Niet meer vechten tegen de bierkaai. Grote stappen vooruit, voor jouw èn voor de mensheid (die je vast blij gaat maken met de herkenning). Vooral zo dóórgaan. 😉

Hartstikke bedankt voor je reactie Ingrid! Ik hoop het, dat is een van de grootste redenen van deze website en de podcast.

Ja herkenning, delen is goed, over depressie zwijgen helpt niks. Anderen laten weten hoe het zit. Verbaasd zijn als men het sons niet aan je merkt terwijl Het voor jou zo voelbaar is. Dan leer je weer wat over je zelf( dat ik ook In depressie goed gezelschap ben) en over je vrienden en Ken is den die heel positief, steunend en gewoon reageren. Dat had ik niet zo verwacht. Dus delen is positief

Knap, moeilijk en verhelderend. Laat je maar zien zoals je bent. Zo ben je gewoon en met jouw en ons probleem. Want nu kan iedereen er met jou over praten, als en wanneer jij dat wil. En verder kan ik er nu weinig zinnigs over zeggen. Behalve dat ik een vriendin heb met dezelfde soms vreselijke kwaal. Wie kent niét zo iemand, wil ik zeggen. Meestal weten we het niet eens. Dank je wel voor het delen. En ook veel sterkte gewenst voor jullie hele gezin. Samen sterker. Een knuffel van mij.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *